​Unilabs startar röntgen i Västerås

Unilabs har vunnit en upphandling för att tillhandahålla radiologi för patienter och vårdgivare i öppenvården i Landstinget Västmanland. Från september välkomnar vi patienter till Unilabs Röntgen i Västerås. Upphandlingen omfattar MR och röntgen och avtalet som är värt 100 MSEK gäller i fem år med en möjlig förlängning. Bra tillgång till röntgenundersökningar – Vi ser […]

Bättre tillgång till NIPT för gravida

Unilabs samarbetar nu med Strandkliniken i Stockholm, BB Stockholm Family, CuraÖresund i Malmö, Göteborgs Kvinnoklinik och Barnmorskegruppen Öresund i Malmö, Trelleborg och Vellinge för att erbjuda Panorama ® NIPT som ett alternativ inom fosterdiagnostiken. NIPT (Non Invasive Prenatal Testing) är ett enkelt blodprov som ger besked om risken för vissa kromosomförändringar hos det ofödda barnet. […]

Din insats är viktig – Ge blod inför sommaren

​Unilabs Blodcentraler uppmärksammar genom ett extra sms blodgivarna på att komma och ge blod. Inför sommarperioden är det viktigt att fylla på blodlagret. Därför uppmanas du som är givare att komma till din Blodcentral på din bokade tid för att lämna blod.

Unilabs uppmärksammas för arbetet med att öka deltagandet i mammografiscreening i invandrartäta områden

I onsdags publicerade Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation (BRO) sin rapport om mammografi. Rapporten presenterar sju krav för en mer jämlik vård och för att inkludera de som idag inte deltar i mammografiprogrammet.

”Vi ser det du inte känner” – Träffa Unilabs i Almedalen och prata om vikten av mammografiscreening

2 av 3 bröstcancerfall i gruppen 40-74 år* upptäcks via mammografiscreening. Unilabs bedriver ett långsiktigt arbete för att öka deltagandet genom kampanjen ”Vi ser det du inte känner”.

Kvinnor som deltar i mammografiscreening hos Unilabs bidrar till forskningen

I början av maj i år publicerades de första resultaten från en stor klinisk studie som har ägt rum på Bröstenheten i Malmö. Målet med studien har varit att utvärdera tomosyntesens roll i bröstcancerscreening.