”Vi ser det du inte känner” – Träffa Unilabs i Almedalen och prata om vikten av mammografiscreening

Träffa oss i Almedalen
Onsdag 1 juli kl. 10-16, Clarion Hotell Visby, Kopparsalen.
Unilabs finns på plats och berättar om det viktiga arbetet för att öka deltagandet i mammografiscreening och svarar på dina frågor om mammografi. Du hittar oss hos konstutställningen Bröstkollen www.brostkollen.nu

Bröstkollen är ett ideellt projekt för att uppmärksamma mammografi och som även arbetar för kostnadsfri mammografi på Gotland. Konstutställningen pågår under hela Almedalsveckan. Utställningen startade 12 juni och verken auktioneras ut 16 augusti. Överskottet går till Bröstcancerföreningen Gotland.

Unilabs ledande inom mammografiscreening i Sverige
Unilabs bjuder årligen in 400 000 kvinnor till mammografiscreening i Sverige. Vårt mål att alla kvinnor mellan 40 och 74 år ska ges möjlighet till regelbunden mammografi på ett nära, respektfullt och professionellt sätt.

* Rapport från Nationella Bröstcancerregistret 2012


Kontaktperson Unilabs:
Affärsutveckling och Marknadschef,
Cecilia.Odelsparr@unilabs.com
0707-36 36 58

www.unilabs.se

Unilabs verksamheter inom laboratoriemedicin och radiologi är i dag en naturlig del av den svenska vårdkedjan. Vi möter våra patienter och kunder på sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorier och fristående mottagningar. Årligen genomför vi ungefär 500 000 radiologiundersökningar och omkring 13 miljoner laboratoriemedicinska analyser. Av våra totalt 5 000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 900 i Sverige.